Biografia

P1010571

Helena Camps neix a Barcelona l’any 1990. A l’edat de sis anys, inicia els estudis de guitarra clàssica i als 15 anys inicia els estudis de Jazz i Música Moderna especialitzats en Cant al Taller de Musics de Barcelona complementant-se amb classes de guitarra jazz. Compagina aquests estudis musicals amb els estudis d’Enginyeria Geològica, llicenciant-se l’any 2014.

Al 2019 obté el títol superior al Conservatori del Liceu de Barcelona en l’especialitat de Cant Jazz i Modern de la mà de Carme Canela, Celeste Alías i Mayte Alguacil. Va estar estudiant el curs 2017-2018 amb la reconeguda cantant i pianista Dena Derose a la prestigiosa universitat KUG (University of Music and Performing Arts Graz) a Graz, Àustria. Posteriorment, al 2021, segueix estudiant amb Carme Canela i obté el Barcelona Jazz Master a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Ha participat en workshops i classes amb músics de talla internacional com Cyrille Aimeé, Judy Niemack, Deborah Carter, Jerry Bergonzi, Ingrid Jensen, Eduard Partika, Renato Chico, Michael Kannan, Peter Bernstein, Putter Smith, Chris Cheek, entre d’altres.

Des del 2019 mou el seu projecte Helena Camps sings Anita O’Day, que li obre les portes al mercat català permetent-li participar en diferents festivals de jazz i escenaris del territori i de la seva ciutat com el TastJazz d’Arbeca, el Jazz a la Boca, Nits de jazz amb sopar a l’Orfeó Catalonia, l’Onair jazz series a Sant just Desvern, el Jazz al Gimnazz a Barcelona, el A tot jazz! del centre cívic Urgell, la Trobada Jazz de Fonz o la Nova Jazz Cava de Terrassa. La banda que l’acompanya és un quintet de luxe: el trompetista Pol Omedes, el guitarrista Rai Paz, el bateria Joan Casares, i el contrabaixista Pau Sala.

Apart d’aquest projecte a quintet, també forma part del trio format per veu, trompeta i guitarra Helena Camps Trio, del duet veu i guitarra Vogui Duo i del duet de veu, guitarra i trompeta Pol Omedes & Helena Camps.

A més a més, ha actuat amb altres formats en prestigiosos escenaris i festivals com La Pedrera o el 48è Festival Internacional de Jazz de Barcelona (2016) en el cicle Noves veus del Jazz. També va actuar en importants sales i festivals de Graz, Àustria, durant la seva estada allà per estudiar un erasmus, com la sala Helmut-List- Halle o el Royal Garden.

Després de l’èxit del seu primer projecte s’endinsa en el món de la composició i l’autoexploració per fer un nou projecte més personal i arriscat i debuta en solitari amb Viu (Segell Microscopi, 2023), el seu primer àlbum.

L’Helena combina la seva faceta de concertista amb la de professora i directora de coral, impartint classes de cant modern i dirigint cors a l’escola El Faristol (Escola Municipal de Música de Roda de Ter i l’Esquirol) des del setembre de 2019, a l’Escola Pia Balmes de Barcelona des de 2020, i al Taller de Músics des de desembre de 2022.

BIO CAST

BIO ENG

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close